Schadevergoeding voor whiplash

Een schadevergoeding voor een whiplash toegewezen krijgen komt veelvuldig voor. De meest bekende veroorzaker van een whiplash is de kop-staartbotsing, ofwel een auto die bij jou achterop rijdt. En jij blijft achter met nek- en hoofdpijnklachten. Door de heftige en plotselinge beweging van jouw hoofd, krijgen jouw spieren, nek- en rugwervels, gewrichten en hun banden een flinke klap.

Er kunnen na zo’n ongeval verschillende klachten door beschadigingen voorkomen. Voor dit letsel, wat we een ‘whiplash’ noemen, heb je recht op een schadevergoeding.

Whiplash; symptomen, oorzaken, kenmerken

Per individu is het proces van genezing verschillend. Iemand kan binnen één maand genezen zijn, maar een ander kan er tot zelfs jaren en blijvend last van houden. Tot arbeidsongeschiktheid in het ergste geval. Het vervelende van een whiplash is het dat de klachten soms pas na enkele dagen of weken naar voren komt. Tot die tijd ervaar je geen symptomen als nek-, rug- of hoofdpijn.

Mocht jij in een ongeval terecht zijn gekomen, en jouw hoofd heeft een flinke klap gekregen, bezoek dan in elk geval binnen 24u een arts. Ook al heb je geen klachten, alleen de medische melding van het gebeuren kan je later ondersteunen.

Ontstaan van een whiplash

We hadden het over een auto-ongeluk, maar willen je er op attent maken dat in meer gevallen een whiplash kan ontstaan. Het kan bijvoorbeeld gebeuren door een val of door uitglijden, bijvoorbeeld tijdens jouw werk of sporten of door het duiken in ondiep water.
Hoe jouw klachten en letsel ook ontstaan zijn, bedenk dat je sowieso recht hebt op schadevergoeding voor whiplash.