Dakisolatie

dakisolatie

Wist je dat het dak van een woning één van de grootste warmteverliesbronnen in een woning is? Een goede dakisolatie is echt een vereist voor elke woning, want alleen al via het dak gaat er ongeveer 30% aan warmte verloren.

Gelukkig kan er dakisolatie op meerdere manieren aangebracht worden en dakisolatie met pur-schuim aan de binnen- of buitenzijde van het dak komt het vaakst voor. Jaarlijks worden er duizenden woningen geïsoleerd om zo

Dakisolatie aan de binnenzijde en buitenzijde

Dakisolatie wat aan de binnenzijde van het dak geplaatst wordt is de meest voorkomende vorm van dakisolatie. Hierbij wordt er aan de binnenkant van het dak een laagje polyurethaan aangebracht en deze stof staat bekend om haar hoge isolatiewaarden en wordt naadloos aan de binnenkant van het dak gespoten. Dakisolatie aan de binnenzijde is mogelijk als je een schuin dak hebt.

Dakisolatie aan de buitenzijde komt veel voor bij nieuwbouwwoningen en tijdens de bouw van die woning wordt er op het dak een naadloze polyurethaan isolatielaag aangebracht. Na het aanbrengen van deze isolerende laag kunnen de dakpannen en panlatten aangebracht worden.