UWV verzekeringen zzp

uwv-verzekeringen-zzp

Wanneer je een zelfstandige bent, ben je niet meer standaard verzekerd via het UWV voor arbeidsongeschiktheid. Dit dien je allemaal zelf te regelen. De uwv verzekeringen zzp kan natuurlijk altijd via de particuliere verzekeraars, maar wanneer je een bepaalde gezondheidsklacht hebt, dan zal dit altijd uitgesloten worden van de dekking.

En wanneer je een eigen bedrijf begint, dan is het mogelijk om je vrijwillig te verzekeren via het UWV. En als je volledig als zelfstandige aan de slag gaat, dan zul je het voorafgaande jaar verplicht verzekerd moeten zijn geweest voor ziekte en arbeidsongeschiktheid.

Een BV als rechtsvorm

Als je een directeur-grootaandeelhouder bent, dan adviseert het UWV je vaak om geen vrijwillige Ziektewetverzekering af te sluiten. Tijdens je ziekte is de BV namelijk gewoon verplicht om je loon door te betalen.

Als je net gaat starten en nog geen geld in de BV hebt zitten, dan wordt het natuurlijk wel lastig om jezelf twee jaar lang uit te keren. Dan kan het afsluiten van een vrijwillige Ziektewetverzekering toch verstandig zijn. Hierbij geldt de Ziektewetverzekering maar voor 2 jaar en is het verstandig om je ook na die periode nog te verzekeren.