Glaswol dakisolatie

glaswol-dakisolatie

De glaswol dakisolatie is de meest gebruikte soort isolatie wat gebruikt wordt voor het isoleren van een huis. Een grote reden hiervoor is dat de glaswol dakisolatie tot de goedkoopste materialen behoort, maar toch een zeer hoge isolatiewaarde heeft.

Glaswol is ook nog eens relatief eenvoudig in toepassing en kan onder meer voor platte daken, hellende daken, vloeren en in smallere ruimtes gebruikt worden. Glaswol is verkrijgbaar in verschillende formaten namelijk:

  • Grote rollen of flensdekens
  • Glaswol isolatieplaten oftewel isolatiepanelen

Sommige glaswol dakisolatie zijn voorzien van een vochtwerende achterzijde en vocht zorgt er nu eenmaal voor dat de isolatiewaarde daalt. Dit heeft natuurlijk een negatief effect op je rendement.

Waar wordt glaswol van gemaakt?

Glaswol wordt van zand en gerecycled glas gemaakt. De structuur hiervan is open waardoor glaswol voornamelijk uit lucht bestaat wat omringd is door glasvezels. Het is deze open structuur geeft glaswol de optimale isolerende werking waardoor het zo vaak toegepast wordt. Een ander voordeel van glaswol is dan ook dat het weinig weegt.

Het wordt daarnaast veel toegepast, omdat het een uitstekende isolerende werking heeft en het is niet brandbaar. In geval van een brand zal de geplaatste glaswol geen giftige stoffen afgeven en de rookontwikkeling zal altijd minimaal zijn. Daarnaast neemt glaswol ook geen vocht op waardoor het materiaal geen voedingsbodem kan worden voor schimmels.