Detox thee

theedetox

Als je veel met je eigen gezondheid bezig bent, dan zul je waarschijnlijk weleens iets over detox thee gehoord. In dit artikel ga ik je uitleggen wat een detox precies inhoudt en wat je van detox thee ongeveer kunt verwachten. Er zijn veel verschillende verhalen online te vinden, maar wat is nu precies waar en niet waar?

Wat is een detox?

Detox wordt ook wel ontslakken genoemd en het betekent eigenlijk een vorm van ontgiften. Zo zou tijdens een detox organen zoals de lever, nieren, darmen en de maag gereinigd worden door middel van bepaalde voeding. Er zijn verschillende detoxes en hieronder bespreek ik twee met je.

Extreme sapkuur detox

De eerste is de extreme sapkuur en ik had hier al direct zo mijn bedenkingen bij. Een extreme sapkuur bestaat namelijk vooral uit sapjes en geen vast voedsel. Ik zou je dit absoluut niet aanraden. Het staat erom bekend dat je klachten zoals hoofdpijn, misselijkheid en last van je stoelgang krijgt.

Je lichaam wordt gedwongen om veel te snel af te kicken, waardoor je erg vermoeid kan raken. Het is dan ook niet zo gek dat deze manier van detoxen een enorme shock voor je lichaam is.

Naar mijn mening is een betere manier om te detoxen door een natuurlijke detox te volgen. Voor veel mensen is dit namelijk een stuk minder heftig voor je lichaam en daarnaast ook veel beter vol te houden.

Natuurlijke detox

De natuurlijke detox bestaat het eten van voedsel met een hoge voedingswaarde. Daarbij drink je ook bepaalde sappen en kom je helemaal tot rust. Tijdens deze detox zou je gifstoffen afgevoerd worden en de hoeveelheid stresshormonen in je lichaam zouden aanzienlijk verlaagd worden.

Het is dan ook niet zo gek dat een natuurlijke detox zeer populair is. Echter raad ik je wel aan om hier altijd goed over na te denken. Vooral wanneer je aan medicijnen zit of als je medische achtergrond hebt, is het vaak niet verstandig om aan een detox te beginnen.