Slotenmaker

Zou je graag een betrouwbare slotenmaker willen inhuren? Dan weet je waarschijnlijk al dat er allerlei redenen zijn om een nieuw slot te laten maken door een slotenmaker. Je kunt bijvoorbeeld ervoor kiezen om je sloten te voorzien van een officieel keurmerk of er is helaas al ingebroken en je wilt je huis nu echt beter gaan vervangen.

Dit vereist vakwerk door professionals die het vakmanschap beheersen. Uiteindelijk gaat het altijd om je eigen veiligheid en dat van je gezin. Het inwinnen van voldoende informatie over een slotenmaker vooraf kan van zeer belang zijn en daarom is dit blogartikel zeer interessant voor je.

Zelf sloten repareren, is dat verstandig?

In plaats van een slotenmaker inhuren kun je er ook voor kiezen om dit zelf te doen. Hierdoor bespaar je de kosten van een slotenmaker inhuren en veel mensen doen dit ook. Maar waar mensen niet rekening mee houden is dat je vakspecifieke kennis nodig hebt om een slot te kunnen repareren.

Zo dien je altijd eerst de oorzaak vast te stellen. Hieronder staan de drie meest voorkomende problemen:

  • het slot is vastgevroren
  • een sleutel kan niet meer omgedraaid worden
  • het slot vergrendelt niet meer

Bij een vastgevroren slot kun je dit vaak zelf nog wel oplossen, omdat dit meestal bij auto’s voorkomt. Indien je er antivries inspuit of de sleutel een tijdje in warm water laat liggen, is de kans groot dat het slot weer opengemaakt kan worden.

Andere problemen met sloten

Wanneer er vuil in het slot opgehoopt is, kan de sleutel niet meer in de cilinder omgedraaid worden. Veel mensen denken dat extra kracht zetten de oplossing is, maar in de meeste gevallen kan een sleutel in het slot breken. En dan moet er alsnog een slotenmaker aan te pas komen.

Indien een slot niet meer vergrendelt is er sprake van een mechanisch probleem. Hierbij kan de draaiknop of klink nog wel bewegen, maar is door het mechanische probleem de werking van het slot nihil. Wees dus verstandig en huur altijd een slotenmaker in.