Voordelen van een integraalhelm

Een integraalhelm is misschien niet iets waar je eerder van gehoord hebt, maar het is een valhelm voor motor- of scooterrijders. Het is een helm wat het hoofd volledig omsluit en het bedekt ook nog eens de kin van de motorrijder, in tegenstelling tot de jethelm. Omdat de integraalhelm dicht is, geniet je ten alle tijde van optimale bescherming. Hieronder staan nog meer voordelen van een integraalhelm;

  • Aerodynamisch design
  • Beste bescherming bij een botsing of valpartij
  • Lekker warm en beschermend tegen wind, kou en regen
  • Dempt harde geluiden

Naast de voordelen zijn er ook een aantal nadelen waar je rekening zult moeten houden. Het zicht rondom is iets minder in vergelijking met andere helmen. Daarnaast vinden brildragers over het algemeen een integraalhelm niet fijn zitten en kiezen ze liever voor een systeemhelm.

Online veel keuze bij integraalhelmen

In de webwinkel scooteronderdelenshop.com heb je veel keuze in integraalhelmen van vele merken. Zo zijn de helmen in diverse prints en kleuren beschikbaar. De kosten voor de helmen zijn volledig afhankelijk van de materialen die gebruikt zijn voor de buitenschaal en de afwerking.

Maar ook bij een integraalhelm speelt een draagcomfort een rol. Alle helmen hebben ook nog een ECE-keurmerk en dat betekent dat de helm geschikt is voor ritten op de Europese wegen. Nieuwsgierig naar het aanbod? Bezoek dan vandaag nog scooteronderdelenshop.com.